Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a ledarált tepertővel és a zsírral, majd ízlés szerint megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölben feloldott élesztőt, 1 tojássárgáját, s ha
szükséges, még tejföllel lazíthatjuk a tésztát, hogy ne legyen kemény. Akkor jó az állaga és alapos a kidolgozása, ha már a tálról és a kéztől is elválik.
Ekkor kinyújtjuk és hajtogatjuk. E műveletet háromszor megismételjük. Az utolsó nyújtáskor ujjnyi vastagságúra hagyjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsibe téve langyos helyen 1 órán át
pihentetjük. Ezután megkenjük tojássárgájával, és jól előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.