A rozmaringos oliva olajban elkeverjük a sót, borsot, gyömbért, darált chilit (ízlés szerint), 5 levél bazsalikomot, 4 gerezd fokhagymát (felaprítva) és a citromlevet, majd hozzákeverjük a piros aranyat. Aztán felhígítjuk a sima oliva olajjal. Ebben legalább egy órát hagyjuk a csirkecombokat.
Tepsibe belekarikázzuk a cukkinit, paradicsomot, sárgarépát, paprikát, a vörös és lilahagymát, majd bele aprítjuk a fél zöldpaprikát. A 6 gerezd fokhagymát egészben hozzáadjuk. Ezt finoman megsózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk egy kis sima oliva olajjal.
A bepácolt csirkét a zöldségekre rakjuk, megszórjuk a maradék bazsalikom levelekkel, lealufóliázzuk, majd előmelegített 220 fokos sütőben (elektromos) 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a combokat megforgatjuk és meglocsoljuk őket a sörrel és további 20 percig visszatesszük a sütőbe. Az utolsó 10 percre pedig visszaforgatjuk a csirkét.
A csirkét és a zöldséget kivesszük a tepsiből, s ezek levét ami nem főtt el egy serpenyőben közepes lángon melegítjük. Sűrítésnek tejben és oliva olajban elkeverjük a lisztet és egy kevés chilit csomómentesre, majd belekeverjük kis lángon a serpenyőbe.
A csirkét és a zöldséget ezzel meglocsolva tálajuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.