Elkészítés: A tintahalat megmossuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, és tejben fürösztjük legalább fél óráig.
Ez idő alatt zöldségeinket tisztítás és mosás után batonra vágjuk, lesózzuk. A keményítőt és a lisztet összekeverjük.
Tintahalkarikáinkat lecsepegtetjük, sózzuk, megforgatjuk a keményítő és a liszt keverékében, majd kisebb adagokban, bő, forró olajban kisütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük. Ugyanígy bánunk el a zöldségekkel is, csak a sózást felejtjük el, mivel azt már megtettük.
Mártogatót készítünk, vagyis a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a citromlével, csipetnyi sóval és cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított snidlinget.
Tálaljuk úgy, hogy a tál közepén csinos kis máglyát emelünk a zöldségekből, köréje halmozzuk a tintahalkarikákat, citromnegyedekkel díszítjük, a mártogatót pedig kis üvegtálkában, vagy mártásos csészében mellé adjuk. Kínáljunk mellé egy szép, telt chardonnay-t.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.