Előkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, kevés sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk, majd meghámozzuk.
Elkészítés: A húst összekeverjük a (nem főtt) tojással, a petrezselyemmel, a snidlinggel, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres hússal. Szép gombócokat formálunk, és minden gombócot alufóliába csomagolunk. Tepsire tesszük, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, kevés vízben megpároljuk a zöldséget. A főtt burgonyát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és azokat kicsit egymásra csúsztatva tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük. Sózzuk, és a tetejükre hintjük a reszelt sajtot. Ezt a tepsit is betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük. Tálaláskor tányérra szedjük a zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát, és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 617 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.