Elkészítés: A tojásokat felverem, beleteszem a sót, a lisztet, a felaprított
petrezselymet és a tejfölt, ezekkel is elkeverem.
Alufóliával kibélelek egy kb. 30x25 cm-es tepsit úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, 2 kanál olajjal megkenem, sütőbe tolom, felforrósítom, és beleöntöm a tojásmasszát. 10-12 perc alatt a forró sütőben megsütöm.
Kiveszem, majd a fóliával együtt a tojáslepényt deszkára teszem. Kissé hűlni hagyom, hogy kényelmesen tudjak vele bánni.
A tojáslepényt kirakom gépsonkával, meghintem reszelt füstölt sajttal, és a fólia segítségével feltekerem, mint a bejglit.
Ha teljesen kihűlt, akkor a becsomagolt hengert a hűtőbe teszem. Fél napig állni hagyom, majd a fóliától megszabadítom és felszeletelem.
Bármilyen saláta illik hozzá, de már főzelék mellé is tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.