Elkészítés: A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, a cukrot, a sót, az élesztőt, és a langyos krumplilével jól összegyúrjuk (félkemény állagú tésztát kell kapnunk). A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Közben az apró kockára vágott szalonnát kevés olajon elősütjük, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon (ha sok zsír sülne ki a szalonnából, kiveszünk belőle) a lilahagymákat félbevágva, szeletelve, sóval, borssal félig megpároljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymákat. A kolbászt félbevágjuk, vékonyra szeleteljük.
A sütőnkhöz tartozó nagy tepsit vékonyan kiolajozzuk, a megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, vagy kézzel beleegyengetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük, hogy a tészta teteje kérget kapjon, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a szalonnakockákat, a kolbászdarabokat és a párolt hagymát. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe 20 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.