Elkészítés: A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, a cukrot, a sót, az élesztőt, és a langyos krumplilével jól összegyúrjuk (félkemény állagú tésztát kell kapnunk). A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Közben az apró kockára vágott szalonnát kevés olajon elősütjük, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon (ha sok zsír sülne ki a szalonnából, kiveszünk belőle) a lilahagymákat félbevágva, szeletelve, sóval, borssal félig megpároljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymákat. A kolbászt félbevágjuk, vékonyra szeleteljük.
A sütőnkhöz tartozó nagy tepsit vékonyan kiolajozzuk, a megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, vagy kézzel beleegyengetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük, hogy a tészta teteje kérget kapjon, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a szalonnakockákat, a kolbászdarabokat és a párolt hagymát. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe 20 percre.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.