Előkészítés: Az élesztőt nagy tálba morzsoljuk, ráöntjük a vizet, és hagyjuk felolvadni. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a tökmagot (1 evőkanállal félreteszünk a szóráshoz). A kézi robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.
Elkészítés: A tésztát még egyszer átkeverjük, ketté vagy három felé osztjuk, és hosszúkás kenyereket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, letakarjuk, és még 40 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztára szórjuk a félretett magokat, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.