Elkészítés: Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni.
Amikor a hagyma üveges, belerakhatjuk a felaprított gombát és az apró kockára vágott megtisztított májat. Készre pároljuk, zsírjára pirítjuk, félidőben hozzáadunk ízlés szerint majorannát, borsot, sót és zúzott fokhagymát. Keverőtálba öntjük, kicsit hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti meg a kezünket a hagymás máj, akkor adjuk hozzá a tálba a felkockázott főtt tojást, az alaposan kinyomkodott zsemléket, a leszűrt zöldborsót, finomra vágott petrezselymet és a 3 db nyers tojást. Az egészet összedolgozzuk, hogy egynemű massza legyen, ha szükséges, utóízesítjük. Nem baj, ha kicsit erősebb a fűszerezés, a hús fel fog venni belőle.
A megtisztított egész csirke hasüregét és külsejét is besózzuk. Habzsák segítségével - ahol engedi - a bőr alá is tölthetünk a töltelékből. A hasüregbe is tegyünk, amennyit csak tudunk. Helyezzük a betöltött csirkét egy margarinnal kikent tűzálló tálba, és lefedve tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe.
Pataki tálban készítve 1,5-2 órán keresztül kell sütni, hogy mindenhol puha legyen a hús, majd a fedőt levéve jól megpirítjuk a bőrét. Természetesen hagyományos tepsiben is készíthető, alufóliával letakarva.
Ha készen van, kb 10 percig pihentessük, csak azután szolgájuk fel.
A maradék tölteléket kiolajozott jénaiban külön kisüthetjük. Esetleg sajttal is meg lehet szórni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.