Előkészítés: A paprikát megmossuk, kicsumázzuk (nem vágjuk félbe!), az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprózzuk, 1 kávéskanál olajon megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymapréssel áttörjük. A zellert leöblítjük.
Elkészítés: A darált húshoz adjuk a hagymát, a rizst, a tojást, a fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, alaposan összedolgozzuk, és nem túl szorosan megtöltjük vele a paprikát. A paradicsomlét – vagy az 1 l hideg vízzel elkevert sűrített paradicsomot – egy kevés sóval és a zellerrel felforraljuk, beletesszük a megtöltött paprikákat, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc). Közben a maradék olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, 2 dl hideg vízzel simára keverjük. A megfőtt paprikákat szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, hozzászűrjük a rántást, és 10 percig forraljuk, a zellert kidobjuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, és további 5 percig szelíden összeforraljuk. Ízlés szerint utánasózzuk, a porcukorral édesítjük. Sós vízben főtt burgonyát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.