Elkészítés: Fakanállal összekeverjük a túrót, az egész tojást, a búzadarát és a sót, hűtőbe tesszük 30-40 percre. Ezalatt elkészítjük az öntetet: feltesszük forrni a bort a cukorral, a narancshéjjal és a gyümölcs negyed részével. Főzzük 5 percen át, majd turmixoljuk és leszűrjük. A kapott gyümölcs-alapot visszatesszük a tűzre, amikor forr, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt, egyet forralunk rajta.
Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a gorombára vágott diót. A gombócoknak kevés sóval vizet forralunk, amikor forr, mérsékeljük a tűzet, és vizes kézzel 16 db gombócot formázunk, majd a gyöngyöző forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük. Amint a gombócok megfőttek, kivesszük a vízből, és a pirított tört dióba forgatjuk. Tányérra tesszük, és a meleg vagy langyos gyümölcsöntettel kínáljuk. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.