Előkészítés: A túrót burgonyaprésen átnyomjuk (vagy csak villával összetörjük), hozzáadjuk a búzadarát és a 2 tojás felvert habját. 60 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: Egy csipetnyi sóval vizet forralunk, amiben kifőzzük a formás gombócokká alakított masszát. Az olajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát. Tálaláskor a pirított zsemlemorzsára tesszük a lecsöpögtetett gombócokat, és tejföllel meglocsoljuk. Aki kívánja, inkább mézzel vagy mesterséges édesítőszerrel édesítse. Ha gyümölcsöt kínálunk hozzá, könnyebb elhagyni az édesítést.
Munka: kb. 1,5 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag édesítés nélkül: 260 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.