Elkészítés: 1. A zselatint kb. 10 percig hideg vízben áztatjuk.
2. A túrót 3 dkg cukorral összekeverünk.
3. A lime-ot meleg vízben megmossuk, szárazra töröljük, és a héját lereszeljük. A lime levének felét egy kis edénybe nyomjuk, és a jól kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. Ezután a cukros túróhoz keverjük.
4. A hideg tejszínhabot óvatosan a túróhoz keverjük. A masszát ezután kis formákba töltjük, amik kb. 5 cm szélesek és 6 cm magasak. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
5. 18 dkg cukrot közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, 1,5 dl vörösborral és 1 narancs levével felengedjük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Ezután 1/3-ra befőzzük. Ha még szükséges, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel tovább sűríthetjük.
6. A narancsokat kifilézzük, a magokat kiszedjük, és a besűrített szószba óvatosan belekeverjük. Az elkészült szószt kihűtjük, és szintén legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
7. Tálaláskor a narancsmártást tányérba merjük. A túróhab formákat éles késsel belülről óvatosan körbevágjuk, és a túróhabot a mártás közepére borítjuk. Mentával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.