Elkészítés: A vizet meglangyosítottam, belekevertem a sót és az ecetet. A lisztet az olajjal és a tojással elmorzsoltam, majd apránként adagoltam hozzá az ecetes-sós langyos vizet. A liszttől függ, mennyi vizet kíván, nálam 3,5 dl víz kellett. Jó hólyagosra dolgoztam ki. Dagasztógépben is elvégezhető a folyamat.
3 cipót formáltam belőle. A tetejét olajjal lekentem, és szilikonos sütőpapírral lefedtem úgy, hogy ne kapjon levegőt. 25 percet pihentettem.
Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tettem. Tetejét olajjal bekentem, ezután nagyon vékonyra kinyújtottam, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogattam. A széleit levágtam. A másik két tésztalapot ugyanígy készítettem el. A széleket egy kevés olajjal újra összedolgoztam simára, újból pihentettem.
A túrótöltelék hozzávalóit összekevertem, a réteslapot olajjal lekentem, elszórtan tölteléket és tejfölt halmoztamrá, majd a két szembenéző rész feléig a terítő segítségével felsodortam.
A reszelt almát mézzel és őrölt fahéjjal fedő alatt puhára pároltam, majd a réteslapokat megtöltöttem.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a rudakat, olajjal lekentem, és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.