Elkészítés: A zsír kivételével összedolgozzuk a tésztához valókat, sima és rugalmas tésztát kapunk, melyet letakarva 10 percig pihentetünk.
A tésztát lisztezett felületen nagyon vékony szögletes alakra nyújtjuk, megkenjük (legjobb az ujjunkat használni) szobahőmérsékletű puha zsírral. Szorosan feltekerjük, 4 darabra osztjuk, ismét letakarjuk, fél órát pihentetjük.
A töltelékhez simára keverjük a túrót a burgonyával, a villával kicsit felvert tojásokkal és a többi hozzávalóval.
Nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan megkenjük margarinnal, a sütőt 180 fokra (légkeveréssel) bekapcsoljuk.
A tésztacipókat külön-külön kb. 22 cm széles, tepsi hosszúságúra nyújtjuk. Mindegyik közepén hosszában terítjük a tölteléket, a tészta két oldalát ráhajtva a tepsire nem túl szorosan egymás mellé fektetjük. Tetejét a fele olvasztott margarinnal megkenjük, és az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt halványpirosra sütjük.
A sütőből kivéve forrón még egyszer lekenjük a maradék olvasztott margarinnal.
Kicsit hűtjük, bőven meghintjük porcukorral, ferdén felszeleteljük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.