Elkészítés: Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom, kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem. Kisebb lábosban langyos vízhez adom a zselatint, folyamatos kevergetés mellett felforralom, majd tűzről levéve hagyom hűlni szobahőmérsékletűre.
A formát ill. tálat kibélelem folpacckal. A túrós masszához keverem a gyümölcsöt, majd a zselatint, beleöntöm a formába. Tetejére babapiskótát teszek (1 rétegben, keményebb felével lefelé, ha kell eltöröm). Alufóliával lefedem, és min. 5 órára a hűtőbe teszem.
Kiveszem a hűtőből, leveszem az alufóliát, és ráteszek fordítva egy nagyobb lapos tányért. Egy hirtelen mozdulattal megfordítom, leveszem a folpackot, és lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.