Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a puha vajat (vagy zsírt), elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaót, és jól összekeverjük. Ezután kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, és könnyen nyújtható tésztává összegyúrjuk (a tejfölt apránként tegyük bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk).
Ezután kétfelé vesszük a tésztát, és 2 gombócot gyúrunk belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Asárga lapot ugyanígy készítjük el. Ezután a hűtőbe tesszük felhasználásig.
A töltelékhez tálba tesszük a túrót, és villával kicsit összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját, és jól összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
Egy 22 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett és kinyújtott sárga tésztát belehelyezzük (én ezt a tésztalapot a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy helyeztem bele a tepsibe). Ezután ízlés szerint megkenjük a tésztát lekvárral, majd megszórjuk a darált dióval és a vaníliás cukorral.
Kinyújtjuk az egyik barna tésztát, majd befedjük vele a tepsiben lévő lekváros-diós tölteléket. Ezután vékonyan megkenjük lekvárral, és megszórjuk darált dióval (ez a lekváros-diós réteg vékonyabb legyen, mint az előző lapon lévő). Ezután óvatosan rákanalazzuk a túrós masszát.
Végül kinyújtjuk a másik barna tésztát is, és óvatosan befedjük vele a túrós masszát. Tetejét villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 45 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
Egy tábla tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 evőkanál étolajat, és simára keverjük. A teljesen kihűlt tészta tetejére csorgatjuk, és egyenletesen elsimítjuk. Pár perc alatt a csokoládé megdermed a sütemény tetején.
Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint a tepsiben felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.