Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Tzatziki pisztáciával és olajbogyóval recept
recept
Egyszerű

Tzatziki pisztáciával és olajbogyóval

15 perc
0 adag
Átlagos
2008. 09. 30.

Elkészítés

Elkészítés: Meghámozom a megmosott uborkát úgy, hogy nagyon vékony csíkokban hagyok héját is rajta, a reszelő legnagyobb lyukán lereszelem. Amennyire tudom, kinyomkodom a levét (különben vízízű lesz). Megpucolom a pisztáciát, késheggyel összetöröm. A fokhagymát is megpucolom, apróra darabolom. A sajtkrémet a tejföllel külön elkeverem, hozzáadom a pisztáciát, a fokhagymát, a bogyókat, a kaprot, majd végül az uborkát. Ízlés szerint lehet sózni is. Jól elkeverem, és 1-2 órát hűtöm. Jó étvágyat!

Megjegyzés
Az ubi levének kinyomására nagyon oda kell figyelni, mert egyszer elnagyoltam, és a kutyák ették meg a salátát! :-) Kicsit drága mulatság. Az olívabogyó mindegy, hogy töltött, töltetlen, zöld vagy fekete. Az ubin csak azért kell kicsi héjat hagyni, hogy szebb legyen a sali színe. Elhagyható, ha valakit zavar, meghámozhatja teljesen is. Szerintem finomabb, ha a fokhagymát nem zúzom, préselem. Ha előhűtöm a hozzávalókat (sajt, tejföl), és a reszelt uborkát is a hűtőbe teszem, amíg a többi hozzávalót összedarabolom, akár azonnal is fogyasztható. A húsimádók kis pirított csirkehússal is megbolondíthatják! A receptet Anyuska25 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.