Előkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, nyolc darabra vágjuk, mint a paprikás csirkéhez.
Elkészítés:
1. A csirkét forró vízbe tesszük, felforraljuk, és amikor forr, 5 percen át lassan főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és lemossuk a darabokat.
2. A húst tiszta vízbe tesszük fel főni, annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor forr, lehabozzuk, sózzuk, és nagyon lassan főzzük.
3. Amíg fő, az újburgonya kivételével megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk a zöldségeket. A csirke mellé tesszük, majd ha ismét van habja, leszedjük. Beletesszük a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót, és nagyon lassan főzzük 50-60 percen át.
4. Megtisztítjuk, megmossuk az apró újburgonyát, és a főzési idő letelte után a húshoz adjuk. Puhulásáig főzzük, majd félrehúzzuk, megszórjuk a lestyánnal, és tálaljuk. Adhatunk mellé reszelt tormát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.