Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az ecetet felforraljuk, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a kakukkfüvet, szétnyomkodva a borókabogyót, a rozmaringot. A húst megmossuk, a páclébe fektetjük, és 2 napig lefedve a hűtőben érleljük.
Elkészítés: A római tálat hideg vízbe kb. 20 percre beáztatjuk. A húst kivesszük a pácléből, a római tálba fektetjük. A páclevet leszűrjük, egyharmadával meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütőbe, és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst az almapéppel, a szósszal tálaljuk. Kínálhatunk hozzá párolt vöröskáposztát és zsemlegombócot
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.