Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, felvágjuk, sós vízben feltesszük főni. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, kicsit sózzuk. A két narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Tűzálló tálat vagy tepsit veszünk, a vajat az aljára daraboljuk. A csirkemelleket ráfektetjük, gyömbérporral meghintjük (aki nem szeretne erőteljes ízeket, az a gyömbért hagyja el, aki nagyon jellegzetesre szeretné, az a csirkemellet korábban pácolja be a narancslébe néhány órára, fél napra). A narancslevet egyszerűen a húsra öntjük, majd a reszelt héjjal meghintjük. Fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 5 percig pirítjuk (hogy ki ne száradjon, ha vékonyabbra vágtuk a húst, akkor az időt kicsit csökkentsük!).
A megfőtt krumplit vajjal és tejszínnel (tejjel) összeturmixoljuk. A turmixolás miatt kicsit több a tejigénye egy átlagos krumplipürénél. A felaprított petrezselymet vagy bazsalikomotadjuk hozzá. A bazsalikom nagyon jól illik hozzá, de petrezselyemmel is remek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.