Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat és a mascarponét összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulaaromát, a vanília-aromát, az egész tojást, és így is jól kikeverjük.
Tálba szitáljuk a sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a mascarponés-vajas masszát. Jó alaposan összegyúrjuk, hogy teljesen elváljon az edény falától, és már a kezünkre se ragadjon rá (ha szükséges, még egy pici lisztet adhatunk hozzá). A tésztát fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve laposan belisztezett felületen kb. 3-4 mm-esre kinyújtjuk, majd tetszés szerinti formára kiszaggatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy kicsit távolabb egymástól ráhelyezzük a kiszaggatott tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 6-8 perc alatt világos színűre sütjük (akkor kell kivenni, amikor a széle már kezd egy kicsit megbarnulni). A sütőből kivéve rácsra szedjük, kihűtjük.
A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverünk egy pici piros ételfestéket. Ezután egyesével belemártjuk a kekszeket, majd visszatesszük a rácsra, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon a csokoládébevonat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.