Előkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
Elkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk (keresztben-hosszában félbe). A darabokat lisztezett deszkán kb. 30 cm hosszúra kinyújtjuk, és 3 darabra vágjuk. Úgy dolgozzunk, hogy 12 darab 10x10 cm nagyságú lapokat kapjunk, amiket tepsire rakunk, és 12-14 perc alatt megsütjük. Rácsra rakjuk, hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A pudingport kikeverjük kb. 6 evőkanál tejjel. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Beleöntjük a kikevert pudingport, egyet forralunk rajta. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, a pudinghoz keverjük, és kevergetve, hideg vízbe állítva kihűtjük. A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a pudinggal. A tésztalapokat kettévágjuk, az alsó felükre 2 evőkanálnyi krémet teszünk, meggyet szórunk rá, és 30 percre betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt befedjük a felső tésztadarabbal, megszórjuk porcukorral, és azonnal kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 darab: 370 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.