Előkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
Elkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk (keresztben-hosszában félbe). A darabokat lisztezett deszkán kb. 30 cm hosszúra kinyújtjuk, és 3 darabra vágjuk. Úgy dolgozzunk, hogy 12 darab 10x10 cm nagyságú lapokat kapjunk, amiket tepsire rakunk, és 12-14 perc alatt megsütjük. Rácsra rakjuk, hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A pudingport kikeverjük kb. 6 evőkanál tejjel. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Beleöntjük a kikevert pudingport, egyet forralunk rajta. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, a pudinghoz keverjük, és kevergetve, hideg vízbe állítva kihűtjük. A meggyet lecsepegtetjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a pudinggal. A tésztalapokat kettévágjuk, az alsó felükre 2 evőkanálnyi krémet teszünk, meggyet szórunk rá, és 30 percre betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt befedjük a felső tésztadarabbal, megszórjuk porcukorral, és azonnal kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 darab: 370 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.