Elkészítés: A tésztához a margarint a kétféle cukorral krémesre keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet is hozzáadjuk. Rászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, és jól összedolgozzuk. Margarinnal kikent nagyobb tepsibe simítjuk, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
A befőttet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. A léből 5 dl-t 2 evőkanál cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal felforralunk, belevegyítjük a hideg vízben elkevert keményítőt, és még egyszer felforraljuk. A fahéjat és a citromhéjat kivesszük, majd hozzáadjuk a befőttet. A tejből 1 dl félreteszünk, a maradékot felforraljuk. A pudingot és a cukrot a félretett tejjel elkeverjük, és a forrásban lévő tejbe vegyítjük, besűrítjük.
A meggyet és a pudingot váltakozva, átlós csíkokban a tésztára kanalazzuk. Kb. 2 órára hűvös helyre rakjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.