Elkészítés1. A sütőt előmelegítem 180 fokra.2. A tojásokat keverőtálakba ketté választom.3. 100g mandula lisztet és 50g búzalisztet összekeverem és a keverék felét a tojás sárgájához öntöm, a másik felét félre teszem.4. A mandula lisztes sárgájához hozzá adom az 50g natúr joghurtot és a 200g cukrot, majd elektromos habverővel elkeverem. (Az állaga a sűrűbb palacsinta tésztáéhoz kell, hogy hasonlítson. Ha túl sűrű önthetünk hozzá egy kevés tejet. )5. A sárgája után a fehérjét is kemény habbá verem, majd óvatosan kézi habverővel összekeverem a kettőt, majd hozzáadom a maradék mandula és búzaliszt keverékemet is.6. Ha sikerült kikevernem a tésztát, sütőpapírral bélelt formába teszem, majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt készre sütöm. 7. A kész piskótát félre teszem kihűlni, ezalatt elkészítem a pudingot.8. 400ml tejhez 2 csomag vaníliás cukrot és 50g cukrot adok. (Aki édesebben szereti, tehet még bele cukrot.) Majd addig keverem, amíg a pudingpor fel nem oldódott a hideg tejben és csak ezután kapcsolom be a tűzhelyet, majd addig főzöm, amíg egy sűrű pudingot nem kapok. 9. Ekkor hozzá adom a 100g darált mákot. (Lehet többet is ízlés szerint.) és 50g fehér csokit. Ezután addig keverem, amíg a fehér csoki el nem olvad. Amint ez kész félre teszem hűlni. 10. A már kihűlt piskótákat vízszintesen ketté vágom, visszateszem az alját a formába és megkenem baracklekvárral. 11. Ezután a baracklekváros piskótára ráöntöm a már kihűlt mákos pudingot és egyenletesen eldolgozom. 12. Ráteszem a pudingra a piskóta tetejét és már csak egy fehér csoki réteg jön. 13. A fehér csokit 25ml tejjel, 20g zselatinnal, 10g vajjal, vízgőz fölött megolvasztom, majd ha már kellően elkeveredtek csomómentesre az alapanyagok, a tortaforma tetejére öntőm, egyenletesen eloszlatom és félre teszem az immáron kész süteményt kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.