Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Alapételek

Ettől lesz extra krémes és ízletes a babfőzelék – ha egyszer kipróbálod, soha többé nem készíted másképp

A klasszikus babfőzelék is nagyon finom, de mutatunk egy felturbózott változatot, ami az új kedvenced lesz!

Mindenkinek van egy jó babos receptje. Vannak, akik levesként szeretik, mások a csilis babot imádják, de a főzelék is osztatlan sikert arat majd, ha így készíted. A mennyeien krémes és kissé fűszeres, pikáns ízvilágú babfőzeléket ezúttal nem fasírttal vagy kolbásszal, hanem buggyantott tojással kínáljuk, ami még különlegesebbé teszi a remek fogást. Próbáld ki, hidd el, nem fogsz benne csalódni. Íme, a recept!

Krémes és ízletes lesz a babfőzelék, ha így készíted /Fotó: Vidék íze

Mustáros-tárkonyos babfőzelék buggyantott tojással 

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 50 dkg bab
  • 1 fej vöröshagyma  
  • 2 ek. zsiradék  
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 liter zöldségalaplé 
  • bors
  • 1-2 ek. mustár
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 2 ek. keményítő
  • 2 dl tejszín
  •  1 db kezeletlen citrom   

A feltéthez:

  • 4 db tojás
  • 1 ek. ecet

Elkészítése:

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk hideg vízbe. 
  2. Másnap finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük a zsiradékon. Rátesszük az áttört fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és felöntjük az alaplével. 
  3. Sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a mustárt, beleszórjuk a tárkonyt, felforraljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul. 
  4. A keményítőt egy kis hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejszínt, ráöntjük a babra, és összeforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a citrom reszelt héját, és facsarunk hozzá a levéből is.
  5. A buggyantott tojáshoz sós vizet forralunk egy evőkanál ecettel. Egyesével beleütjük a tojásokat, eligazgatjuk a fehérjét, és három percig főzzük, utána kiszedjük, lecsöpögtetjük, és rátesszük a főzelékre.

 

Extra segítségképpen nézd meg videónkat, amelyben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes buggyantott tojás!

Miért együnk rendszeresen babot? 

A bab rendszeres fogyasztásának számos egészségügyi előnye van. Magas rosttartalma jótékonyan hat az emésztésre, stabilizálja a vércukorszintet. Emellett hosszú ideig teltségérzetet biztosít, ami a fogyásban is segítség. Vegetáriánusok, vegán életmódot folytatók számára kitűnő fehérjeforrás. Antioxidánsai segíthetnek a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, a benne lévő vas és folsav pedig támogatja a vérképzést. 

 

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.