Mindenkinek van egy jó babos receptje. Vannak, akik levesként szeretik, mások a csilis babot imádják, de a főzelék is osztatlan sikert arat majd, ha így készíted. A mennyeien krémes és kissé fűszeres, pikáns ízvilágú babfőzeléket ezúttal nem fasírttal vagy kolbásszal, hanem buggyantott tojással kínáljuk, ami még különlegesebbé teszi a remek fogást. Próbáld ki, hidd el, nem fogsz benne csalódni. Íme, a recept!
A bab rendszeres fogyasztásának számos egészségügyi előnye van. Magas rosttartalma jótékonyan hat az emésztésre, stabilizálja a vércukorszintet. Emellett hosszú ideig teltségérzetet biztosít, ami a fogyásban is segítség. Vegetáriánusok, vegán életmódot folytatók számára kitűnő fehérjeforrás. Antioxidánsai segíthetnek a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, a benne lévő vas és folsav pedig támogatja a vérképzést.
(Recept és fotó: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.