A lisztet, a szódabikarbónát, az olvasztott vajat, a cukrot, 1 tojást és 1 csipet sót tésztává gyúrunk.
A tésztát kinyújtjuk, és a piteforma alját kibéleljük vele. 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Közben a sült sütőtököt összepépesítjük.
A sütőtökpépet, 1 tojást, a mézet és a fűszereket összekeverjük. Az így kapott tölteléket az elősütött pitetészta közepére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Visszatolva a sütőbe, 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük. Mascarponés krémmel és egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Ezzel a méz mennyiséggel nem túlságosan édes a sütemény, aki kedveli édesebben, a töltelékbe is tegyen cukrot. A tököt előző nap is meg lehet sütni. A receptet Receptmuves küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.