Elkészítés: A cukkinit megmossuk, hámozni nem kell. Két végét vágjuk le, majd nagyobb lyuku reszelővel reszeljük le. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk fel, adjuk a cukkinihez, sózzuk, morzsoljunk hozzá borsikafüvet. A beáztatott és kinyomkodott zsömlét vagy zabpelyhet és langyos vizet adjuk hozzá, fűszerezzük apróra vágott petrezselyemmel, és jól dolgozzuk össze.
Formázzunk belőle golyókat, forgassuk zsemlemorzsába. Sütőlemezre (sütőpapírra) rakjuk, és a sütőben pirosra sütjük. Közben megforgathatjuk, hogy mindkét oldala piros legyen. Ha kész, melegen olajjal bekenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.