Elkészítés: Először a margarint jó habosra keverjük 1 evőkanál sóval, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral.
A lisztet egy tálba mérjük, és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapunk.
A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtunk, és kitesszük oldalra, a gyúródeszka szélére, majd megkenjük a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítjuk.
Előbb 4 felé, majd minden negyedet még 3 részre vágunk. A cikkeket a szélesebb részüktől kiindulva szorosan feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
Tepsibe tesszük, tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk. 1 órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.