Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük. Megpucoljuk a hagymát, és 6-8 gerezdre vágjuk őket. A fokhagymát is pucoljuk, de a gerezdeket egészben hagyjuk. A szalonnát szeleteljük, csíkozzuk. A húst mindenütt alaposan bedörzsöljük sóval, meghintjük borssal, bedörzsöljük majorannával, finoman megszórjuk őrölt rozmaringgal.
Egy alkalmas méretű tepsibe szórunk néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát, pár darab szalonnát, ráhelyezzük a húst, a maradék hagymákat és szalonnákat elhelyezzük a húson és a hús körül.
Aláöntünk kb. fél dl vizet, lefedjük alufóliával, és 1 bő órán keresztül 180 fokon sütjük. Ezután aláöntjük a bort, felvesszük a sütőt 200 °C-ra, és további fél órán keresztül sütjük. Végül átállítjuk hőlégkeverésesre a sütőt, levesszük az alufóliát és még fél óráig pirítjuk a húst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.