Elkészítés: A jól megtisztított, karikára vágott zöldséget és hagymát 1 liter vízben a borssal és sóval puhára főzzük, hozzáöntünk 1-2 kanál ecetet, s ezt a levet nyáron hidegen, télen melegen a húsra öntjük, 2-3 napig hűtőben letakarva tartjuk, közben a húst időnként megforgatjuk.
A pácból kivéve a húst kevés zsírban mindkét oldalán megsütjük, majd 3-4 kanál vizet, illetve a megtisztított, karikára vágott zöldséget hozzáadva, gyakran öntözgetve lassan puhára pároljuk, a vizet, ha kell, pótoljuk. Az elkészült húst kivesszük az edényből.
A kockacukrot jó barnára pirítjuk, a főzőlével felhígítjuk, majd az egészet tejfölös habarással sűrítjük, a borral, kevés citromlével ízesítjük, egy ideig forrni hagyjuk. Belerakjuk a felszeletelt húst, gyorsan felforraljuk.
Zsemlegombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.