Elkészítés: A húst besóztam, megborsoztam, megszórtam kevés gyömbérrel, és 20 percet pihentettem, hogy átjárják az ízeknek a vastagabb húsdarabot.
Közben felvágtam a zöldségeket szép, hosszúkás darabokra.
Előmelegítettem a sütőt, tepsit készítettem, sütőpapírt vágtam. Ezután kevés olajon elősütöttem a húst, majd a tepsibe tettem.
Következő lépésként a felvágott zöldségeket a maradék olajon egy kevés sóval és gyömbérrel megdinszteltem, majd a hús tetejére halmoztam, lefedtem a tepsit alufóliával, és 220 fokon sütöttem fél óráig. Közben elkészítettem a besamelt.
A már használt serpenyőt hasznosítottam újra: vajat olvasztottam benne, majd lisztet szórtam bele, azt megpirítottam, majd felöntöttem egy kevés tejjel. Mikor besűrűsödött, újra felöntöttem egy kevéssel - háromszorra öntöttem rá az egészet. Kevés sót tettem ebbe is, és két csipet őrölt szerecsendiót, végül 1 kockasajtot.
A mártást a zöldségek tetejére öntöttem, valamint még kb. 1 deci vizet a hús alá, és visszatettem a sütőbe újabb 20 percre. (Ha reszelt sajttal készítettem volna, azt kb. negyed órával, 10 perccel a vége előtt szórtam volna a hús(ok) tetejére).
Egyszerű párolt rizzsel körítettem, ecetes paprikás-paradicsomos kukoricasalátát készítettem hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.