Elkészítés: A csirkemellfiléket késsel felszúrom, vagy a vastagságát elfelezem és szétterítem, sózom, borsozom.
Az egész zöldbabot a húslevesben vagy ételízesítős vízben megpárolom, majd a léből kiveszem, lecsöpögtetem, és az olvasztott vajon megfuttatom. (A főzőlevet félreteszem, mert még szükség lesz rá.)
Az előkészített csirkemellfilékre ráfektetem a zöldbabokat (10-12 szálat filénként), vagy beletöltöm a felszúrás során kialakított zsebekbe, majd betekerem őket 2-2 szelet baconbe.
A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenem, belefektetem a megtöltött húsokat, majd letakarva, fólia alatt 10 percig sütöm. Kiveszem, meghintem a reszelt sajttal, és most már letakarás nélkül forró sütőbe visszatolom, pirosra sütöm.
Ha elkészült, a húsokat kiveszem, a visszamaradt szaftba beleteszem a mustárt, megszórom a liszttel, majd felöntöm a zöldbab félretett főzőlevével, összeforralom. Ha kész, beleöntöm a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítem a mártást.
Tálaláskor ferdén elvágom a húsokat, hogy látsszék a töltelék is benne, és körbelocsolom a mártással. Körete lehet pl. főtt rizs.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.