Előkésztés: A húst szárazra töröljük, kiterítjük. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és szétnyomjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 C-okra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a gombát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a majoránnát, és megpároljuk. A keveréket a húsra simítjuk, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, és vékony zsineggel átkötjük. Tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat, és a tekercset körös-körül arany barnára sütjük benne, majd megsózzuk, borsozzuk. Áttesszük a sütőbe, és a borral locsolgatva kb. 40-45 perc alatt puhára sütjük. Kivesszük a húst a tűzállótálból, a pecsenyelét összeforraljuk a levessel, és lassú tűzön, kissé sűrűbbre főzzük a mártást. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk. Párolt zöldborsót kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 395 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.