Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és meglocsoljuk a citromlével. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és szárazra töröljük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkemellek mindkét oldalát szépen megpirítjuk benne. Áttesszük egy tűzálló tálba, aláöntünk 1 dl vizet, megszórjuk az ételízesítővel, és fedő nélkül a sütőben kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Közben a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk vagy megfőzzük a rizst, ki-ki ízlése szerint. A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a gombát, további 5 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és kb. 10 alatt készre pároljuk. Végül belekeverjük a petrezselymet. A tányérokra szétosztjuk a rizst, a párolt zöldséget, és erre rakjuk a sült csirkemelleket.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.