Elkészítés: A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk. /Ha libából vagy kacsából készítjük, akkor a vastagabb hájat levágjuk a húsról, összekockázzuk 1-2 cm-es kockákra./ Beletesszük abba a lábasba, amibe készíteni fogjuk majd az ételt, és aláöntünk fél dl vizet, és kisütjük a zsírt. Mikor már elfőtt a víz róla, lejjebb vesszük a lángot közepes erősségűre, hogy ne égjen meg a zsír. Ha már megpirosodott a tepertő, kivesszük a zsírból, és ebbe a zsírba beletesszük az összekockázott hagymát, megdinszteljük. Ha túl sok zsír sül ki belőle - 1 dl-nél ne legyen több, mert még a húsból is fog kisülni -, akkor vegyünk el belőle.
Ha pulykával dolgozunk, akkor az étolajban, ha kisütöttünk zsírt a kacsából-libából, akkor a zsírban megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a húst, a négybe vágott szíveket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, felengedjük kevés vízzel, és majdnem puhára pároljuk. A vizet gyakran pótoljuk.
Amikor már majdnem kész a hús, beletesszük az összekockázott zöldségeket és a kettévágott csirkemájat is, és együtt pároljuk kb. 10 percig. Ezután hozzáadjuk a megmosott rizst is, felengedjük forró vízzel, puhára pároljuk. (A vizet több részletben adom hozzá, nehogy sok legyen. Kétszer annyi víz kellene hozzá, mint a rizs mennyisége, de annyit nem célszerű aláönteni egyszerre, mert nem tudjuk pontosan meghatározni, hogy amikor a rizst beletettük a lábasba, éppen akkor mennyi szaft volt a húson.)
Amikor már benne van a rizs, akkor könnyen leragad, ezért gyakran kell kavargatni. Kb. 20 perc kell, amíg a rizs megpuhul.
Ha szükséges, még fűszerezzük. A bors nagyon illik ebbe az ételbe, tegyünk bele bőven.
Amikor a rizs már majdnem teljesen puha, kikapcsoljuk alatta a gázt, és kb. 10 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és a rizs felszívja a felesleges levet. Akkor jó, ha kicsit tocsogós a rizs, amikor kikapcsoljuk alatta az égőt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.