Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és kockákra vagdaljuk. A burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és kiskockákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, szintén felkarikázzuk.
A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Mély tűzálló tálba terítjük a burgonyát. Megsózzuk, és a burgonyára szórjuk a hagymakarikákat. Ezt is megsózzuk, rászórjuk a húskockákat, és meghintjük a zsályával, borssal. Végül a paprika- és sárgarépa-karikákat is rászórjuk. A húsleveskockát feloldjuk 1,5 dl vízben, elkeverjük a tejföllel, és rakottasra öntjük. Szorosan lefedjük alufóliával, és a sütőben 50–60 percig sütjük. A fóliát levesszük a tálról, és a rakottast kb. 15 percig pirítjuk, amíg ropogós-pirosra sül a teteje.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 571 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.