Elkészítés: A paprikákat 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor készültek el, ha héjuk foltokban feketére sült. A paprikákat nylonzacskóba dobom, és kb. 10 perc elteltével meghámozom, kicsumázom, 1 cm-es kockákra vágom.
Amíg a paprikák sülnek, meghámozom, majd sós-cukros vízben nagyjából 6-8 perc alatt roppanósra főzöm. Gyorsan jeges vízbe dobom a kész spárgasípokat, így megőrzik szép zöld színüket. Nagyjából 3-4 cm-es darabokra vágom, a legértékesebb csúcsokat félreteszem.
A paradicsomokat forró vízbe dobva meghámozom, kis gerezdekre szeletelem, ha nagyobbak a paradicsomok, érdemes felkockázni. Az olívákat felkarikázom, a salátaleveleket finomra tépkedem.
A salátaleveleket a paprikakockákkal és az olíva nagy részével összeforgatom, a paradicsomszeleteket és a spárgacsúcsokat elrendezem a saláta tetején, néhány karika olívával díszítem. Frissen tartó fóliával lefedve 10-15 percre beteszem a frizsiderbe, hogy minden összetevő azonos hőmérsékletűre hűljön.
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe töltöm, alaposan összerázom, csak tálaláskor locsolom a salátára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.