Előkészítés: A pulykahúst leöblítjük, szárazra törölgetjük, vékonyan felszeleteljük A szeleteket nagyobb vágódeszkára fektetjük, letakarjuk folpackkal, hogy a rostok ne roncsolódjanak, és szelíden kiverjük, sóval, borssal meghintjük. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a fokhagymát áttörjük, a hagymát finomra vágjuk. A zsályaleveleket leöblítjük. A szárzellert megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A babot hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A paradicsomot kiemeljük a levéből, és vékony gerezdekre, csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Elkészítés: A hússzeleteket megkenjük a fokhagymával, ha túl nagyok, kb. 3-4 cm széles, összesen 12 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 zsályalevelet, arra 1 szalonnaszeletet, majd 1 húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük vagy vékony zsineggel átkötjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a margarint, hirtelen megpirítjuk benne a roládokat, aláöntjük a bort, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc). Közben az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk levével együtt a paradicsomot, majd a zellert, és bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, félig lefedve 20 percig főzzük. Beletesszük a babot, 2-3 percig forraljuk, majd a húshoz adjuk, és az egészet összeforrósítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.