Elkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk, majd az előmelegített sütőben szalmasárgára pirítjuk. Keverőtálba szórjuk, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a lisztet is. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, rátesszük a hagymát, amit szintén megpirítunk, majd ráöntjük a zsemlekockákra. Összekeverjük az egészet. Felforrósítjuk a tejet, és forrón ráöntjük a lisztes zsemlékre, beleütjük a tojást, fakanállal összekeverjük. 20-25 percig pihentetjük. Közben enyhén sós vizet forralunk. Amikor gyöngyözni kezd, 8 gombócot szaggatunk a masszából (jól nyomkodjuk össze), és 15-20 percig kíméletesen főzzük. Leszűrve köretként tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.