Elkészítés: A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk. A lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát (ízlés szerinti mennyiségben), és gyorsan felengedjük kb. 2 dl vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát. Beletesszük a kinyomkodott zsemléket, és forrástól számított 10 percig főzzük, hogy az ízek jól belefőjenek. Szükség esetén nem árt még utánasózni. Ha sűrű lenne, vízzel vagy tejjel higíthatjuk. Nagyon finom mártás ez például húslevesben főtt, darált marhahúshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.