Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Rokfort, gorgonzola, camembert, parmezán – minden, amit ezekről a sajtokról tudni érdemes

Sajtok
A tésztaételek és sok más finomság kapcsán is előkerülnek a különféle sajtok. Ismerj meg most néhányat egy kicsit közelebbről!

Rokfort

A juhtejből előállított félkemény termék érdekessége, hogy az eredeti változatát barlangban érlelik. A pikáns és karakteres ízű kékpenészes sajtot bátran adhatod szószokhoz, de akár salátákhoz is. Így készíthetsz belőle mártást: egy darabka vajjal együtt olvaszd fel egy kevés tejben vagy tejszínben, és már öntheted is a húsra, a tésztára vagy a párolt zöldségekre!

Gorgonzola

Ezt a közel 50%-os zsírtartalmú olasz sajtfajtát már a 10. században is ismerték. Manapság kétféle, édes és pikáns változatban kapható. Mivel karakteres az íze, fogyaszd magában vagy pár szem dióval, valamint egy darabka körtével együtt. Ha nyitott vagy az újdonságokra, próbáld ki spenóttal összekeverve, aztán palacsintába töltve!

Camembert

A kívül nemes penésszel fedett, belül lágy francia sajt tehéntejből készül. Egyedi, karakteres ízét a külsejét borító fehér kéregnek köszönheti. Készíts belőle falatkákat: szúrj fel szendvicstűkre 1-1 db zöldalma- és camembert-kockát. Valami kiadósabbra vágysz? A rántott változatot biztosan ismered és szereted, de mit szólnál inkább egy igazi ínyencfogáshoz? Ehhez töltsd gombába, vagy forgasd diós panírba, de akár a sajtlevest is gazdagíthatod vele.

Parmezán

Ez a közkedvelt és sokoldalúan felhasználható kemény sajt Olaszországból, azon belül Emilia-Romagna tartományból származik. Részint lefölözött tehéntejből készül, zsírtartalma 32%. Ezt tartják az egyik legrégebbi európai sajtféleségnek, már 13. századi feljegyzésekben is megemlítik. Nemcsak tészták tetejére, hanem krémlevesekbe szórva és salátaöntetekbe keverve is finom.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.