Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tejtermékek

Sajtos fondü házilag - ezért a receptért megvesznek a barátaid!

Gouda és edam sajtos fondü
Hosszú téli estére családdal vagy barátokkal kitűnő étel, kitűnő szórakozás a fondü. Nem igényel túl nagy előkészületeket, a szükséges eszközöket pedig egyszer kell csak megvenni. Íme egy szuper recept, ha kipróbálnátok!
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet és közepes hőmérsékleten felforraljuk.

Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy csészében. A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).

Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5–8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.

SAJTOS FISH AND CHIPS HÁZILAG - PRÓBÁLD KI AZ ANGOLOK KEDVENC RECEPTJÉT >>>
EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ >>>
KI NE DOBD A MARADÉKOT! SAJTOS PALACSINTA KRUMPLIPÜRÉBŐL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.