1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt
Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet és közepes hőmérsékleten felforraljuk.
Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy csészében. A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).
Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5–8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.