Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tejtermékek

Sajtos fondü házilag - ezért a receptért megvesznek a barátaid!

Gouda és edam sajtos fondü
Hosszú téli estére családdal vagy barátokkal kitűnő étel, kitűnő szórakozás a fondü. Nem igényel túl nagy előkészületeket, a szükséges eszközöket pedig egyszer kell csak megvenni. Íme egy szuper recept, ha kipróbálnátok!
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet és közepes hőmérsékleten felforraljuk.

Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy csészében. A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).

Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5–8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.

SAJTOS FISH AND CHIPS HÁZILAG - PRÓBÁLD KI AZ ANGOLOK KEDVENC RECEPTJÉT >>>
EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ >>>
KI NE DOBD A MARADÉKOT! SAJTOS PALACSINTA KRUMPLIPÜRÉBŐL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.