Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Tejtermékek

Sajtos fondü házilag - ezért a receptért megvesznek a barátaid!

Gouda és edam sajtos fondü
Hosszú téli estére családdal vagy barátokkal kitűnő étel, kitűnő szórakozás a fondü. Nem igényel túl nagy előkészületeket, a szükséges eszközöket pedig egyszer kell csak megvenni. Íme egy szuper recept, ha kipróbálnátok!
Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet és közepes hőmérsékleten felforraljuk.

Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy csészében. A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).

Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5–8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.

SAJTOS FISH AND CHIPS HÁZILAG - PRÓBÁLD KI AZ ANGOLOK KEDVENC RECEPTJÉT >>>
EXTRASAJTOS TEKERCS EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL - ZSENIÁLIS VENDÉGVÁRÓ >>>
KI NE DOBD A MARADÉKOT! SAJTOS PALACSINTA KRUMPLIPÜRÉBŐL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.