Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Indiában az ételeket sűrítik vele, Európában szinte csak a péksütemények dekorálására használják, nálunk fogy belőle a legtöbb - főleg karácsonykor, amikor gubába, bejglibe, kalácsba kerül.

Innen származik:
 

A Közel-Keletről származik, napjainkban Európa több országában, illetve Ausztráliában termelik nagyobb területen.

MÁKOS SÜTEMÉNYEK >>>

Ezért fogyaszd:
 

A mákmagok magas zsírtartalmúak, kalóriadúsak, többféle B-vitamint tartalmaznak. A mák olaja csonterősítő tulajdonságú, mert a benne lévő foszfor elősegíti a kalcium felszívódását. 
A zöld máktokból nyert ópium fájdalomcsillapító hatású – a gyógyszeripar számos orvosságban felhasználja, kábítószerként is ismert. (Magyarországon szigorú törvény szabályozza az ún. ipari és az étkezési mák termesztését.) A mák zöld magjai szintén bódító hatásúak, ezért kizárólag a teljesen érett, kékesfekete magokat szabad felhasználni a konyhában.

Így használd fel:
 

A darált mák melegítve éri el kellemes, a dióéra hasonlító aromáját. A sütemények töltelékébe általában meleg tejbe áztatva vagy főzve kerül. A darálatlan mákszemeket a kenyérfélék, briósok, egyéb péksütemények díszítésére is használják.

Legfinomabb bejgli receptek >>>

Így tárold:

Sokáig nem tartható el, érdemes száraz helyen, darálatlanul tárolni, hogy ne molyosodjon, ne penészedjen meg.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.