Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Indiában az ételeket sűrítik vele, Európában szinte csak a péksütemények dekorálására használják, nálunk fogy belőle a legtöbb - főleg karácsonykor, amikor gubába, bejglibe, kalácsba kerül.
Innen származik:

A Közel-Keletről származik, napjainkban Európa több országában, illetve Ausztráliában termelik nagyobb területen.

MÁKOS SÜTEMÉNYEK >>>
Ezért fogyaszd:

A mákmagok magas zsírtartalmúak, kalóriadúsak, többféle B-vitamint tartalmaznak. A mák olaja csonterősítő tulajdonságú, mert a benne lévő foszfor elősegíti a kalcium felszívódását.
A zöld máktokból nyert ópium fájdalomcsillapító hatású – a gyógyszeripar számos orvosságban felhasználja, kábítószerként is ismert. (Magyarországon szigorú törvény szabályozza az ún. ipari és az étkezési mák termesztését.) A mák zöld magjai szintén bódító hatásúak, ezért kizárólag a teljesen érett, kékesfekete magokat szabad felhasználni a konyhában.

Így használd fel:

A darált mák melegítve éri el kellemes, a dióéra hasonlító aromáját. A sütemények töltelékébe általában meleg tejbe áztatva vagy főzve kerül. A darálatlan mákszemeket a kenyérfélék, briósok, egyéb péksütemények díszítésére is használják.

Bejglik, rétesek, péksütemények - mákkal >>>
Így tárold:

Sokáig nem tartható el, érdemes száraz helyen, darálatlanul tárolni, hogy ne molyosodjon, ne penészedjen meg.

EGYSZERŰ MÁKOS-MANDULÁS TORTA - LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE! >>>
KARÁCSONYI RECEPTEK ÉS PRAKTIKUS TANÁCSOK A ÜNNEPI KSZÜLŐDÉSHEZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.