Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Indiában az ételeket sűrítik vele, Európában szinte csak a péksütemények dekorálására használják, nálunk fogy belőle a legtöbb - főleg karácsonykor, amikor gubába, bejglibe, kalácsba kerül.

Innen származik:
 

A Közel-Keletről származik, napjainkban Európa több országában, illetve Ausztráliában termelik nagyobb területen.

MÁKOS SÜTEMÉNYEK >>>

Ezért fogyaszd:
 

A mákmagok magas zsírtartalmúak, kalóriadúsak, többféle B-vitamint tartalmaznak. A mák olaja csonterősítő tulajdonságú, mert a benne lévő foszfor elősegíti a kalcium felszívódását. 
A zöld máktokból nyert ópium fájdalomcsillapító hatású – a gyógyszeripar számos orvosságban felhasználja, kábítószerként is ismert. (Magyarországon szigorú törvény szabályozza az ún. ipari és az étkezési mák termesztését.) A mák zöld magjai szintén bódító hatásúak, ezért kizárólag a teljesen érett, kékesfekete magokat szabad felhasználni a konyhában.

Így használd fel:
 

A darált mák melegítve éri el kellemes, a dióéra hasonlító aromáját. A sütemények töltelékébe általában meleg tejbe áztatva vagy főzve kerül. A darálatlan mákszemeket a kenyérfélék, briósok, egyéb péksütemények díszítésére is használják.

Legfinomabb bejgli receptek >>>

Így tárold:

Sokáig nem tartható el, érdemes száraz helyen, darálatlanul tárolni, hogy ne molyosodjon, ne penészedjen meg.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.