Ha egy laktató, húsos ebédre vágysz, ezzel a fogással nem lőhetsz mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltjátok ki!
Ősszel a vitamindús táplálkozás két legfontosabb eleme az alma és a savanyú káposzta. A következő receptünkben ezt a két finomságot párosítottuk, kívül ropogós, belül omlós tarjával.
Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
só
bors
fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
olaj
1/2 kg szálas savanyú káposzta
1 mk köménymag
1 fej vöröshagyma
2 db alma
5 szem krumpli
Elkészítése:
A húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával és bedörzsöljük a megtisztított, áttört fokhagymával.
Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és elrendezgetjük rajta a káposztát. Megszórjuk a köménymaggal, majd szétterítjük rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Ez után következik a cikkekre vágott alma és krumpli, szintén megsózzuk. Végül ráfektetjüka hús szeleteket, ezt is vékonyan meglocsoljuk olajjal, lefedve sütjük a 200 fokos sütőben 90 percet, majd alufólia nélkül még rápirítunk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.