Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

A zöldséges lasagne nem csak a vegák körében népszerű: sokszor az egész családnak jobban esik egy finom, húsmentes rakottas. Ilyen alkalmakra hoztunk most egy nagyon finom, spenóttal és ricottával készült lasagne receptet.

A hús nélküli lasagne tökéletes választás, ha szeretnél valami egyszerű, mégis laktató tésztaételt készíteni. A spenót és a ricotta jól harmonizálnak egymással, a végeredmény mindenkit le fog nyűgözni. Ha többen vagytok, érdemes dupla adagot készíteni!

Spenótos-ricottás lasagne: már a látvány is gyönyörű / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Spenótos-ricottás lasagne: már a látvány is gyönyörű / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 50 dkg lasagne tészta
  • 50 dkg friss spenót
  • 30 dkg ricotta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl forró tej
  • szerecsendió
  • 25 dkg reszelt mozzarella
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

  1. Meghámozzuk a vöröshagymát, félfőre vágjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, rálöttyintjük a bort, és együtt pároljuk egy picit. Végül rádobjuk a nagyon alaposan megmosott, lecsöpögtetett friss spenótot, és magas lángon egy-két percig pirítjuk – csak addig, míg a spenót teljesen össze nem esik. Ha kész, sózzuk, levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a ricottát és a reszelt parmezán felét.
  2. Elkészítjük a besamelmártást: megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat, hozzáadjuk a lisztet, ha felhabzott, felöntjük a négy deci forró tejjel. Csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, és folyamatos keverés mellett tíz percig főzzük.
  3. Összeállítjuk a rakottasunkat: egy kisebb sütőtál aljára kevés besamelmártást kenünk. Erre ráteszünk egy réteget a lasagnelapokból (szárazon, nem kell előfőzni). Erre spenótos-ricottás keveréket simítunk, pár kanál besamelt, és megszórjuk reszelt parmezánnal és mozzarellával. Ennek a tetejére ismét tésztalapok jönnek, és ezt ismételjük, amíg tartanak a hozzávalók (három-négy réteget érdemes csinálni). A felső tésztarétegre besamelt kenünk, és megszórjuk sajttal. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

11 HÚSMENTES RAKOTTAS, AMI UTÁN NEM MARADSZ ÉHES>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.