Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A húsvéti menüsorból természetesen a leves sem hiányozhat. Amennyiben csirkeaprólékból készítjük, akkor ne sajnáljuk belőle a zöldségeket sem, hiszen ezektől a hozzávalóktól lesz igazán finom és tartalmas a húsleves.

Ez a csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat. A Vidék íze magazin remek receptjéből pedig részletesen kiderül, mire kell figyelni a leves elkészítése során.

Tejszínes csirkeleves is készülhet húsvétra / Fotó: Vidék íze magazin
Tejszínes csirkeleves is készülhet húsvétra / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin tejszínes csirkeleves receptje

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkeaprólék
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 1 csokor új fehérrépa
  • 1-2 ág halványított zeller
  • 1 marék cukorborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1-2 szál petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
  2. Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
  3. Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.