Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Ízletes vendégváró összeállítást készíthetsz, ha tudod, melyik sajthoz milyen ízek illenek!
Kemény sajtok

A fűszeres zamatú parmezán vagy Grana Padano sajtok jellegzetes ízét sokan kedvelik. A sajtkéssel vékony lapokra vágott darabkák mellé sárgabarackot, szőlőt, olajbogyót, fügét kínálj.

Sajtok és fajtáik >>>
Lágy sajtok

Brie és camembert – talán ezek a legnépszerűbbek a lágy sajtok között. A krémes állaghoz aszalt datolyát vagy fügét, mazsolát, ropogós kétszersültet vagy sós kekszet társíts.

Nemes penészes sajtok

A rokfort vagy a gorgonzola kimondottan pikáns, ha mangóval, körtével, szőlővel vagy datolyával tálalod a vendégeknek, biztos nem nyúlsz mellé!

Friss sajtok

A ricotta, a friss kecskesajt, de a mascarpone is – persze, eltérő mértékben – lágy, krémes, és lehűtve a legfinomabb. Ideális társuk a körte és a dió, de bagettkarikákkal vagy kétszersülttel is kínálhatod.

3 tipp

Aroma: A legtöbb sajt íze szobahőmérsékleten optimális.

Mennyiség: Ha a menü után szolgálod fel, fejenként és sajtonként 100 g-nyival számolj.

Tárolás: A szeletelt sajtokat az eredeti csomagolásukban tartsd, visszazárva. A keményeknek csak a vágott felületét védje fóliával. Az erős szagú fajtákat jól záródó műanyag dobozban tedd a hűtőbe.

Sajttal gyorsabb a fogyás >>>
Pecorino, gouda, feta: melyik fajta sajtot mire használjuk? >>>
Kemény, félkemény, lágy - melyik sajt, mire jó? >>>
Büdös, de finom sajtok >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.