A Valentin-nap azokból is sokszor kihozza a sztárszakácsot, aki egyébként ritkán merészkedik a konyha közelébe. De ez nem is baj, hiszen egy sikeres romantikus vacsorához, csak jó alapanyagok, elszántság, tisztességes receptek és némi konyhai alapismeret szükséges. Éppen ezért jó, ha vannak atombiztos, mutatós, de könnyen elkészíthető ötletek a tarsolyunkban.
Az előételek egy jelentős része nagyon esztétikus és rendkívül könnyen elkészíthető. A hideg falatok esetében jó választás lehet a kaviár, a füstölt lazac , de különböző krémekkel, ráksalátával megrakott apró kenyérkanapékkal is indíthatjuk az estét. A bevállalósabbak készíthetnek friss blinit , leveles tésztában sült camembert, de sajt fronton jó megoldást jelenthet egy tisztes sajttál , ami a kedvencek mellett fel lehet vonultatni néhány sajtkülönlegességet is - de ne az intenzív illatú fajtákból!
A levesek közül érdemes valamilyen krémlevest választani, s azt megbolondítani egy kis extra feltéttel vagy feltétekkel. A különféle zöldségkrémlevesekbe kerülhet szarvasgomba, lazac, bacon is feltétnek vagy különféle magvakkal tehetjük esztétikussá.
Az olasz vonal mindig nyerő, avagy egy tisztességesen elkészített spagetti carbonaraval , vagy egy húsgombócokkal gazdagított paradicsomos pappardelle-vel nehéz mellényúlni, sőt egy jól megpakolt, szintén minőséget rejtő lasagne is klassz Valentin-napi vacsora lehet. Ha nem szeretnénk szószos tésztát kínálni, akkor választhatunk húst is, a roséra sütött kacsamell elkészítése viszonylag könnyen elsajátítható, s a végtermék salátaágyon vagy tartalmasabb körettel, akár egy jó vargányás rizottóval vagy egy vajas krumplipürével is kínálható. A húsos menüsorba jól illik a steak, legyen az file mignon vagy bármilyen más hús, illetve kísérletezhetünk sertésszűzzel vagy készíthetünk egy minden földi jóval megpakolt csirkét is.
A mutatós és könnyen kivitelezhető desszertek köre szerencsére elég széles. A különféle szív alakú kekszek, muffinok mellett kitűnő választás lehet a pohárkrém is, amit a végtelenségig turbózhatunk. Kerülhet bele csokoládékrém, gyümölcskrém, vanília, dolgozhatunk klasszikus pudinggal, vagy mascarponeval, esetleg – a panna cotta nyomvonalán haladva – zselatinnal megfogatott tejszínnel is. A pohárkrém szereti a friss gyümölcsöt, a gyümölcsvelőt, a gazdag karamellt, a ropogósra pirított magvakat, a likőröket, a különféle piskótákat, a kakaót vagy épp a cukorgyöngyöket. Ha valami szemrevaló, de nem csak krémes desszertet szeretnénk készíteni, akkor a borban párolt körte ideális lehet, hiszen könnyen elkészíthető, finom és mutatós, s ha a párunk rajong a csokoládéért, akkor tuti befutó lesz egy klasszikus csokiszuflé is, amihez egy kis gyümölcsragut célszerű társítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.